adwords

Забравете за инструментът за ключови думи Keyword Tool в AdWords

Инструментът за ключови думи в AdWords “Keyword Tool” вече не съществува. Ако се опитате да го използвате, ще се озовете в страница за помощ, където се намира съобщението ?Keyword Planner has replaced Keyword Tool”, преведено означава ?Keyword Planner замества Keyword Tool”.

Дали замяната на Keyword Tool беше правилна стъпка на Google?

Още през м. Май Google оповести, че ще комбинира Keyword Tool и Traffic Estimator в нов инструмент, наречен Keyword Planner.

?Зад всяка успешна AdWords кампания стоят добре планираните ключови думи и рекламни групи”, това са думи на продуктовия мениджър на AdWords, Deepti Bhatnagar. ?В миналото, може да сте разчитали на инструменти като Keyword Tool и Traffic Estimator за определяне на нови ключови думи и рекламни групи, както и за да оцените трафика и да изберете конкурентни бидове и бюджети. С времето обаче все по-често получавахме вашата оценка и мнение, че тези два инструмента са твърде тежки за ползване при създаване на кампании.”

keyword tool missing

?Ние работим непрекъснато за опростяване на процеса на изграждане на кампании и днес с радост можем да оповестим, че сме готови да ви осигурим нов инструмент, Keyword Planner, който комбинира функционалността на Keyword Tool и Traffic Estimator в един по-гладък интегриран работен процес. Може да използвате Keyword Planner, за да откриете нови идеи за ключови думи и рекламни групи, може да оцените цялостното им действие, да откриете подходящи бид и бюджет и след това да ги добавите към кампаниите.

Читател на WebProNews споделя: ?О, Господи, Google, какво ми стори… Използвах стария инструмент за търсене на ключови думи за мета данните на уебсайтовете. И преди беше трудно да се намерят добри органични термини, но сега е почти невъзможно да се установи кои имат по-малка конкуренция”.

Това е само един пример от многобройните подобни мнения от потребители. Google вече веднъж затрудни в максимална степен работата на уебмастърите с промяната в Google Analytics към ?не предоставя”. С премахването на старите инструменти, нещата се усложняват допълнително.

Относно органичното търсене Google се старае да осигурява резултати, които са по-малко обвързани със зависимостта от ключови думи.

Google наскоро въведе нови възможности за конверсионно проследяване – AdWords крос-акаунт конверсионно проследяване и крос-акаунт search funnels.

Това означава, че ако имате много AdWords акаунти, ще можете да измервате конверсии във всичките с един таг и ще използвате крос-акаунт search funnels във вашия My Client Center, за да управлявате по-добре клиентските конверсионни пътеки през всички ключови думи, във всички акаунти.

С крос-акаунт конверсионно проследяване, създателите на реклами могат да създадат част от код, който ще се използва във всички акаунти.

Докладите от search funnels включват: Общ доклад ?Overview report”, Най-добрите Конверсионни пътеки – доклад ?Top Conversion Paths report” и Асистирани конверсии – доклад ?Assisted Conversions report”. В ?Общият” ще добиете представа как клиентите реагират на всичките ви реклами във всичките акаунти. В ?Най-добрите пътеки” ще разберете кои комбинации от ключови думи предизвикват най-много конверсии и в ?Асистираните конверсии” ще разберете горните search funnels ключови думи през акаунтите ви, които може би не получават достатъчна стойност във вашето измерване на атрибутите.

Всички тези нови възможности ще навлизат постепенно през следващите месеци.

Забравете за инструментът за ключови думи Keyword Tool в AdWords
5 (100%) 1 vote

3 replies
  1. Dzzago says:

    Толкова съм разочарован че го махнаха тоя тул , че реших да си направя група във фейсбук пък ако ще и сам да съм си в нея ?

    get.keyword.tool.back се казва

    Отговор
    • Elenkov says:

      И аз, но пък новия има повече features, които стария нямаше и е се работи по-бързо.
      И все пак е гаден ?

      Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *