Психология на онлайн купувачите – как да подобрим уеб дизайнът на онлайн магазина, за да продава повече? Част 2

Security system design, vector illustration eps 10.

Значението на личното отношение и поход

Въведете текст с лично отношение в началната страница на онлайн магазина. Според различни статистически данни посетителите на сайта задържат вниманието си в уеб магазина, когато написаните текстове съдържат лично отношение. Съдържанието във всяка уеб страница трябва да създава усещането в клиентите ви, че искате да ги опознаете. Представете лицето на марката. Въведете позитивно оценяване и осигурете възможност за комуникиране с посетителите. По този начин вашият онлайн магазин изглежда по-приветлив и професионален, а марката ви има идентичност и се запомня.

Ясни описания по същество

Посетителите на онлайн магазина ви ще ви се доверят ако описанията на продуктите и указанията за покупка са напълно ясни. Изберете дизайн на магазина, в който бутоните, даващи насока за навигация през сайта са отчетливи и лесно забележими. Обърнете специално внимание на вътрешните връзки в онлайн магазина.

Атрактивни допълнителни оферти

Атрактивните допълнителни оферти се създават с цел да задоволят по-пълноценно изискванията на потребителите. Обикновено те съдържат допълнителни услуги, предимства, гаранции и стоки. Офертите могат да се поставят както на страниците за разплащане, така и директно в страниците с продуктите.

Предлагане на вариации на цените

Предложете някои продукти в няколко варианта, например в пакет с друга стока или услуга. По-големият избор привлича потребителите и те са по-склонни да изберат някои от вариантите.

Психология на възприемането на цветовете като маркетингов инструмент

Всеки знае, че различните цветове влияят върху емоциите на хората. Обърнете специално внимание на палитрата от цветове, които използвате като фон в онлайн магазина, както и съчетанието на нюансите в различните елементи на уебсайта. Посъветвайте се със специалисти за възприятията на цветовете, за да прецените какви палитри да изберете за представяне на различните продукти. Голямо значение има и в коя държава искате да развивате онлайн бизнес. Цветовете се възприемат по различен начин в културите по света. Успешният подбор на цветове ще увеличи продажбите по естествен начин.

Невро-Маркетинг съвети и трикове

Маркетинговите проучвания в сферата на невро-маркетинга целят да изследват реакциите на мозъка на различни рекламни послания и изображения. Според тази концепция човешкият мозък има отделно функциониращи области, които определят потребителското поведение, подбуждано от подсъзнанието. Това е иновативна техника, с която се влияе върху потенциалните купувачи на подсъзнателно ниво. Създава се по-ефективен маркетинг микс, който задоволява нуждите на клиентите по-пълноценно. Изследва се типът съзнание на потребителите с цел да се изработят уникални продукти и маркетинг комуникация за съответната аудитория. Благодарение на невро-маркетинга ще използвате различни ?тайни оръжия” за създаване на по-обвързващи уебсайтове. Силата е в използването им като съвкупност.

  1. Твърде голям избор от продукти – ако потребителите имат голям избор има голяма вероятност накрая да не изберат изобщо. Колкото и странно да звучи това, то е факт. Намалете количеството на много подобни продукти, за да намалите объркването.
  2. Социално потвърждаване – ревюта и препоръки. По правило посетителите се доверяват повече на ревютата от потребители пред оценките на експертите. окуражавайте клиентите си да публикуват ревюта и впечатления.
  3. Храна, секс и опасност – това са най-мощните стимулатори, които може да използвате за да предизвикате действие по покупка
  4. История – информацията, представена във формата на история се приема по-добре от посетителите. Направете презентациите на продуктите по-персанолизирани. Използвайте видео ревюта за продуктите.
  5. Обвързване – създайте условия за обвързване от страна на посетителите, за да спечелите повече лоялни клиенти. Този подход е подобен на социалното потвърждаване.
Психология на онлайн купувачите – как да подобрим уеб дизайнът на онлайн магазина, за да продава повече? Част 2
5 (100%) 4 votes

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *