opencart errors 2

Често срещани грешки в OpenCart и различни решения за отстраняването им – Първа част

Няма нищо по-вълнуващо от това, да създадеш собствен магазин за електронна търговия. Инсталирайте разширения и теми на OpenCart, модифицирайте ги, според нуждите си и научавайте нови неща, докато развивате магазина. Много от потребителите на OpenCart знаят колко объркващо може да бъде появата на неочаквана грешка по време на работа, за която не могат да намерят решение.
Повечето проблеми, в OpenCart са решими. В случай, че се появи грешка, не се притеснявайте, защото със сигурност, този проблем се е появявал и пред друг потребител на OpenCart и вече има решение за него. Мястото, в което се събират и обсъждат най-често срещаните грешки, пред които се изправят потребителите на OpenCart, е във форума. Понякога една грешка се появява с различни съобщения, затова организирахме варианти на грешките и решения за тях.
Преди да продължим нататък, трябва да имате в предвид, че много често една грешка предизвиква друга грешка. Това често се случва, защото когато кодът се наруши, останалата част от кода също спира да работи и това води до нова грешка. Нека това не ви притеснява, най-важно е разрешаването на първата грешка. Разберете коя е началната грешка, открийте проблема в кода и се опитайте да го разрешите, като следвате стъпките в помощника.opencart errors
1. Празни бели страници с грешка тип 500 Internal Server Error
Празни бели страници са грешки тип PHP, показват, че по някаква причина съобщението за грешка не се показва, защото вашият сървър не е настроен, за да показва грешки. Грешка 500 Internal Server Error означава, че нещо не е както трябва, но сървърът не може да установи по-точно какъв е проблемът.
И в двата случая, грешките не ни дават представа какво точно се случва или кои файлове са предизвикали грешката. И така, първата стъпка за решаването на грешката е да се опитаме да покажем съобщението за нея. След това, ще използваме съобщението за грешката, като отправна точка и ще проследим какво я е причинило. Представяме ви няколко начина за показване на съобщенията за грешки:
1. Настройте “Output Compression Level” на 0 в System > Settings > Server tab.
2. След това отворете php.ini и добавете кода, посочен по-долу:
1
2
3 display_errors = 1;
error_reporting = E_ALL;
log_errors = 1;
3. Ако сървърът не може да разчете php.ini, ще използваме алтернативен метод. Отворете index.php и добавете дадения код най-отгоре (ред 2):
1
2
3 ini_set(‘display_errors’, 1);
ini_set(‘log_errors’, 1);
error_reporting(E_ALL);
4. След като отстраните проблема, премахнете реда с кода горе.
2. Грешка тип Неопределен Индекс / Променливи (Undefined Index / Variable)
Грешката се появява, когато се отнасяте до променлива, която не е била декларирана. В подхода за програмиране настройте променливата или използвайте настройките за употреба(), за да проверите дали променливата е била настроена предварително и това ще разреши проблема. Подаването на заявлениеза разрешаване на този проблем означава, че има бъгове или във файловете на OpenCart или във файловете с разширенията или, че сте направили някаква модификация по неправилен начин.
Варианти на грешката:
? PHP Notice: Undefined index: company in /path/public_html/catalog/model/account/customer.php on line 8
? PHP Notice: Undefined variable: order_id in /path/public_html/catalog/controller/account/order.php on line 149
? PHP Notice: Undefined variable: product in /path/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_default_template_product_product.tpl on line 272
Решение
1. Ако този проблем се появи при чиста инсталация на OpenCart, споделете бъговете във форума на OpenCart. Това ще бъде от полза за създателите на OpenCart да открият решение на проблема.
2. Ако този проблем се появи след като сте инсталирали разширение, го докладвайте.
3. Ако грешката се отнася към файл в “/vqmod/vqcache” папка, това означава, че грешката е причинена от vQmod. Обезвредете файла vQmod, като промените името му на vqmod_file.xml_ и докладвайте бъговете.

Често срещани грешки в OpenCart и различни решения за отстраняването им – Първа част
5 (100%) 2 votes

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *