Основни грешки в еКомерс

Често Срещани Грешки в Електронната Търговия и Как да ги Избягваме – Част 1 – Избора на еКомерс платформа

 

еКомерс решения

Всеки, който развива бизнес в еКомерс ще потвърди: ?Не е толкова лесно колкото изглежда“.

Много предприемачи и опитни мениджъри погрешно подхождат към електронната търговия като начин за бързо забогатяване и проект, в който ?само извършваме нужните настройки и забравяме за него“, но всъщност това ?не може да бъде по-далече от истината.

Фактите показват, че тези, които постигат успех в света на електронната търговия са тези, които:

  • Наясно са колко сериозна задача е това
  • Учат непрекъснато, развиват се и се подобряват на база направени грешки и пропуски

Разбира се, това да можеш да се учиш от направените грешки означава всъщност първо да ги допуснеш, нали така? С други думи, нужно е да инвестираш значително количество време, пари и енергия в начинания, които в последствие може да не се изплатят добре.

В сферата на еКомерс допускат много грешки като начинаещите, така и опитните собственици на сайтове и мениджъри. Кои са най-често срещаните групи грешки и как да се предпазиш от допускането им в начинанията свързани с електронната търговия?

Нека групираме основните типове проблеми в еКомерс:

  1. Грешки, свързани с избора на еКомерс платформа
  2. Грешки, свързани със заглавната страница
  3. Грешки, свързани с категориите
  4. Грешки, свързани с продуктовите страници
  5. Грешки, свързани с процесът по завършване на поръчката
  6. Грешки, отнасящи се до маркетинг на съдържанието
  7. Грешки, свързани с бизнес решения

Ако тези 7 групи с грешки ви се струват много, то имайте предвид, че този списък далеч не е изчерпателен. Истината е, че всъщност няма ограничено коричество грешки, които дадено лице (или компания)? могат да направят, когато се гмурнат в света на еКомерс. Както гласят законите на Мърфи, ?Всичко, което може да се обърка, ще се обърка“.

Целта ни не е да ви разубедим да не се потопите напълно в света на еКомерс или нещо подобно. Напротив, искаме да ви подготвим за потенциалните неравности по пътя, с които може да се сблъскате докато разраствате бизнеса си, така че тези незначителни пречки да не се превърнат в причина за това да се предадете преди дори да сте започнали.

Нека започнем с първата група, а именно,

Грешки, свързани с избора на еКомерс платформа

  1. Разработване на собствена CMS

Просто казано:

Ако не сте добре обучен уеб програмист, създаването на собствена CMS от нулата ще бъде почти невъзможно. Всъщност, дори за опитен програмист това може да бъде кошмар.

Както ще дискутираме в тази статия разработването на еКомерс бизнес включва доста неща. Със сигурност не бихте искали да добавите към този куп и разработването на ваша собствена система за управление на съдържанието – CMS. Ако оставим настрана, че разработването на такава изисква задълбочени познания в програмиране, имайте предвид и факта ,че може да не знаете точно от какви функции се нуждае вашата CMS.

Най-добрият вариант за вас (поне за момента) – е да изберете платформа с отворен код или собствена платформа, която не само ще отговаря на сегашните ви нужди, но и ще постави границите на това, от което ще се нуждаете в CMS в бъдеще.

  1. Избор на грешна платформа

Не всички системи за управление на съдържанието с отворен код или собствени са създадени еднакво.

Може би не знаете точно какво искате да получите от CMS или как може да се променят нуждите на бизнеса ви като започнете да се разраствате. Все пак, не бихте искали просто да изберете една платформа и да работите с нея само, защото вярвате, че разликите в платформите не са съществени.

Последното, което бихте искали? е да настроите сайта си на дадена CMS, само за да осъзнаете, че платформата не предлага функция, която е жизненоважна за операциите ви. Ако това се случи, ще трябва наново да инвестирате много време, пари и енергия в мигрирането към друга платформа. (И, разбира се, ако сте сключили договор или нещо подобно, всъщност няма да можете да направите тази промяна веднага.)

С всичко казано дотук, проучете добре препоръките за избор на подходяща CMS за вашата копания, защото грешният избор може да бъде фатален за вашия еКомерс бизнес (например наръчник на Coredna).

  1. Подценяване на сигурността

Като мениджър на еКомерс бизнес, вие не само отговаряте за вътрешните данни, свързани с фирмата, но и за личната информация на клиентите ви.

Излишно е да казваме, че бихте искали всеки и всичко, свързано с вашия бизнес, да бъде в безопасност и да има сигурност по всяко време.

Трябва да гарантирате, че избраната от вас CMS осигурява защита срещу нарушения на сигурността и опити за хакерство.

Не допускайте никакви грешки:

Провалът в осигуряването на сигурност на вашите данни или данните на вашите клиенти може да предизвика големи проблеми за организацията ви. Всяка небрежност може да удави репутацията на еКомерс компанията ви.

Как да се справите с често срещаните грешки в еКомерс? Свържете се с нас или ни пишете на ?office@elenkov.net.?

Често Срещани Грешки в Електронната Търговия и Как да ги Избягваме – Част 1 – Избора на еКомерс платформа
5 (100%) 1 vote

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *